Dissan Barrique
Úvod » Blog » Dissan Barrique – prémiové víno z vinařství Bovin

Dissan Barrique – prémiové víno z vinařství Bovin

Dissan Barrique, barikové vínoDissan Barrique je jednou z vlajkových lodí známého makedonského vinařství Bovin.

Jedná se o velice kvalitní suché červené barikové víno ​​dozrávající po dobu 6 měsíců v nových sudech vyráběných ze dřeva makedonského dubu. Mimochodem, vinařství Bovin je jediné vinařství, které na zrání vín používá vlastní sudy z makedonského dubu.

Právě proto je chuť vína jemnější, není tak ostrá a agresivní. Víno se vyznačuje tmavě červeno-černou barvou s typickou vůní třešní, višní a červených bobulí. S vlastnostmi, které jsou tak typické pro odrůdu Vranec. Má plnou a elegantní chuť s dlouhou trvajícím účinkem s vyšším obsahem suchého extraktu.

Dissan Barrique doporučujeme se zejména k těžším jídlům, pečenému vepřovému, tučným rybám, zvěřině, jehněčímu a k pikantním sýrům. Prostě ke klasickému podzimnímu menu. Ideální teplota vína pro podávání je 12-14 ° C.

Za vhodných podmínek můžete Dissan Barrique skladovat třeba ještě dalších 10 let, aby dozrálo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

fifteen + 7 =