Dissan Barrique je jednou z vlajkových lodí známého makedonského vinařství Bovin.
Jedná se o velice kvalitní suché červené barikové víno dozrávající po dobu 6 měsíců v nových sudech vyráběných ze dřeva makedonského dubu. Mimochodem, vinařství Bovin je jediné vinařství, které na zrání vín používá vlastní sudy z makedonského dubu.
Právě proto je chuť vína jemnější, není tak ostrá a agresivní. Víno se vyznačuje tmavě červeno-černou barvou s typickou vůní třešní, višní a červených bobulí. S vlastnostmi, které jsou tak typické pro odrůdu Vranec. Má plnou a elegantní chuť s dlouhou trvajícím účinkem s vyšším obsahem suchého extraktu.
Dissan Barrique doporučujeme se zejména k těžším jídlům, pečenému vepřovému, tučným rybám, zvěřině, jehněčímu a k pikantním sýrům. Prostě ke klasickému podzimnímu menu. Ideální teplota vína pro podávání je 12-14 ° C.
Za vhodných podmínek můžete Dissan Barrique skladovat třeba ještě dalších 10 let, aby dozrálo.
Napsat komentář